Lääkehoidon arviointi

Lääkehoidon arvioinnissa lääkitykseesi pureutuu 20 op:n erityispätevyyden suorittanut farmasian ammattilainen. Palvelu sopii erityisen hyvin monisairaille ja monilääkityille asiakkaillemme.

 

Arvioinnin tarve voi liittyä vuosien varrella kertyneeseen pitkään lääkelistaan, yhteis- ja haittavaikutusten tarkistamiseen tai yleisvoinnin heikentymiseen.

Tule käymään apteekillamme ja sovi lääkehoidon arvioinnin asiantuntijan kanssa tapaamisesta. Voit myös soittaa ja varata ajan arviointiin 03-3750955.

Lääkehoidon arvioinnin asiantuntija haastattelee teidät ja kerää pohjatietoa arviointia varten. Haastattelussa käydään luottamuksellisesti läpi teidän lähihistorian yleisvointia, diagnosoidut sairaudet, lääkelista sekä kaikki huolet liittyen omaan lääkehoitoonne. Haastatteluun on hyvä varata aikaa n. 30-45 minuuttia.

Lääkehoidon arvioinnin asiantuntija arvioi haastattelun ja mahdollisesti hoitajalta/lääkäriltä saatujen tietojen perusteella, onko lääkehoitonne tehokasta, turvallista ja tarkoituksenmukaista. Arvioinnissa on suuri paino sillä, mitä itse nostatte jokapäiväisessä elämässänne tärkeäksi asiaksi. Esimerkiksi mahdollisimman vähäinen kipu tai kaatumisriskin vähentäminen.

Raportointiaika (n.15 min) sovitaan n. 1-2 viikon päähän haastattelusta. Raportointi käydään läpi apteekilla ja asiakas saa yhteenvedon lääkehoidon arvioinnin asiantuntijan näkemyksistä. Arviointi on hyvä näyttää hoitavalle lääkärille seuraavan vastaanoton yhteydessä. Mitään lääkitysmuutoksia ei saa tehdä ilman hoitavan lääkärin ohjeistusta. Hälyttävissä tapauksissa apteekki on asiakkaan luvalla yhteydessä suoraan lääkäriin. Palvelun hinta muodostuu arvioijan käyttämän ajan mukaisesti. Kokonaishinta 100-250e.

Puhelulla lääkehoidon arvioinnin asiantuntija varmistaa asiakkaan lääkehoidon toteutumista kotona. Tarvittaessa arvioija ohjaa asiakkaan lääkärin vastaanotolle.

Sinua palvelemassa:

 

Niina Marjoniemi, proviisori, lääkehoidon arvioinnin (LHA) -asiantuntija

Lempäälän Keskus Apteekki
Puistokatu 4, 37500 Lempäälä
Puh. 03-3750955
niina.marjoniemi(a)apteekit.net

 

Olen apteekkimme lääkehoidon arvioinnin asiantuntija, kutsun itseäni lääkehoidon salapoliisiksi. Salapoliisiksi siksi, että tarkoituksenani on ratkaista avullasi lääkehoitonne tehokkuus, turvallisuus, taloudellisuus ja tarkoituksenmukaisuus. Teidän tehtävänänne on kertoa minulle luottamuksellisesti omasta voinnistanne ja käyttämästänne lääkkeistä sekä ravintolisistä. Minun tehtävänäni on taas tarkistaa, ovatko kaikki lääkkeet tarpeellisia, onko niistä todella apua, sopiiko ne muiden lääkkeiden ja sairauksien kanssa yhteen tai puuttuuko listalta jokin kansallisten hoitosuositusten mukainen ja hoitonne kannalta tarpeellinen valmiste. Tämä kaikki tehdään juuri Teitä yksilönä ajatellen. Luon Teille arvioinnista kirjallisen raportin, jonka avulla Teidän on helppo kertoa hoitavalle lääkärille arviointimme pääasiat. Kaikki muutokset on tehtävä hoitavan lääkärin ohjeistuksella.

Varaukset

Voit varata ajan käydessäsi apteekillamme tai soittamalla numeroon 03-3750955.

Hinnasto

Palvelun hinta perustuu arviointiin käytettyyn aikaan 60€/h. Keskimääräinen arviointiin kuluva aika on 2-5 tuntia.

Esimerkkejä Suomesta

Suomessa on jo useita upeita esimerkkejä siitä, kuinka lääkehoidon arvioinnin myötä asiakkaiden elämänlaatua pystytty parantamaan! Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi lääkehoidosta, tule rohkeasti kysymään ja laitetaan lääkehoitonne yhdessä kuntoon!

Linkkejä esimerkkitapauksiin

Väärä annosteluajankohta lisäsi lääkitystä

Olemattoman vaivan lääkitseminen heikensi rouvan vointia

Osa lääkkeistä jäi ottamatta yhden lääkkeen takia