Terveyspiste

Apteekkiasioiden lomassa on kätevää poiketa vastaanottokäynnillä ja hoitaa samalla esimerkiksi  rokotukset kuntoon tai mittauttaa verenpaine. Sairaanhoitaja ottaa vastaan Lempäälän Keskus Apteekissa tiistaisin klo 14-16.

Varaa aikasi täältä tai p. 03-3750955 tai 044 526 3391.

Hinnasto

Vastaanottokäynti 30 min
25 €
Käynti sisältää alkukartoituksen, keskustelua asiakkaan senhetkisistä ongelmista, hoidon tarpeen arvioinnin, hoito-ohjeita ja tarvittaessa hoitoon ohjauksen.

Haavanhoito 15 min / 30 min
15 € / 25 € + haavanhoitotuotteet
Palvelu sisältää haavan arvion, mahdollisesti pienet toimenpiteet ja oikeiden haavanhoitotuotteiden valinnan sekä kiinnittämisen. Maksu peritään käytettyjen tuotteiden mukaan, ellei asiakkaalla ole haavanhoitotuotteita mukanaan.

Korvahuuhtelu 30 min
25 €
Sairaanhoitaja tutkii korvakäytävät korvalampun avulla ja huuhtelee ne lämpimällä vedellä. Ennen korvahuuhteluun tuloa suositellaan käyttämään esim. Remowax-tippoja 1–3 päivän ajan. Näin ollen korvavaikku irtoaa paremmin kertahuuhtelulla.

Ompeleiden ja hakasten poisto 15 min / 30 min
15 € / 25 €
Sairaanhoitaja arvioi haavan paranemisen. Iho puhdistetaan ja ompeleet tai hakaset poistetaan. Ompeleiden poiston jälkeen haavan tilanne arvioidaan uudelleen ja annetaan tarvittaessa jatkohoito-ohjeet.

Astmaseurannan ohjaus + lääkkeenoton tarkistus 30 min
25 €
Käynti sisältää astmaseurannan käytännön toteutuksen ohjauksen: PEF-puhallusten oikean tekniikan, lääkkeenottotekniikan sekä lääkelaitteen käytön opastamisen. Ota käynnille mukaan oma PEF-mittarisi sekä keuhkolääkkeesi.

Punkinpoisto
11 €
Sairaanhoitaja poistaa punkin siihen tarkoitetuilla pihdeillä, puhdistaa ihoalueen ja antaa tarvittaessa jatkohoito-ohjeet.

Rokotus
1 kpl 15 €
2 kpl 20 €
Sairaanhoitaja annostelee asiakkaalle reseptillä määrätyn rokotteen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Rokotteita ei anneta alle 12-vuotiaille eikä rokottamattomille. Rokotuksen jälkeen suositellaan vielä noin 10 minuutin seurantaa odotusaulassa rokotusreaktion poissulkemiseksi.

Lääkeinjektio
1 kpl 15 €
2 kpl 20 €
Sairaanhoitaja pistää asiakkaalle määrätyn lääkeinjektion valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti.

Muistitesti (MMSE) 30 min
30 €
Vastaanotolla tehdään MMSE-muistitesti (Mini-Mental State Examination), joka kartoittaa lähimuistin häiriöitä. Poikkeavan tuloksen jälkeen sairaanhoitaja antaa jatkohoito-ohjeita.

Mittaukset

Hemoglobiinin mittaus 15 min
20 €
Mittaus tehdään sormenpääverinäytteestä. Tuloksen saa heti vastaanotolla mukaansa. Tarvittaessa sairaanhoitaja antaa ohjausta jatkosta.

Tulehdusarvojen mittaus (CRP) 15 min
25 €
Näyte tutkitaan sormenpääverinäytteestä ja tulos on heti valmis. CRP-arvo saattaa nousta hieman virustaudissa, ja korkea CRP saattaa viitata myös bakteeritaudin mahdollisuuteen. Tutkimustuloksen jälkeen sairaanhoitaja antaa hoito-ohjeita.

Flunssakäynti 30 min
37 €
Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka kokevat olonsa sairaaksi tai joilla on joitakin flunssaan liittyviä oireita. Vastaanotolla mitataan kuume ja tulehdusarvo (CRP). Sairaanhoitaja myös tutkii nielun ja korvat sekä haastattelee asiakasta. Toimenpiteiden jälkeen arvioidaan tilanne ja annetaan jatkohoito-ohjeita.

Verenpaineen mittaus + ohjanta 15 min
10 €
Asiakkaan on hyvä istua vähintään 10 minuutin ajan ennen vastaanotolle tuloa, ja hänen tulisi välttää kofeiinipitoisia juomia sekä tupakkaa ennen mittausta. Mittaus tehdään olkavarresta digitaalisella verenpainemittarilla kaksi kertaa. Mittauksen jälkeen sairaanhoitaja antaa ohjausta verenpaineen hoitoon liittyen.

Verensokerin mittaus + ohjanta 15 min
13 €
Vastaanotolla mitataan asiakkaan verensokeri sormenpääverinäytteestä. Sairaanhoitaja kartoittaa asiakkaan tilannetta ja antaa ohjausta.

PEF-mittaus 15 min
10 €
Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on ongelmia normaalin hengittämisen kanssa, esim. astmaatikoille ja allergisille. Palvelu sisältää PEF-mittarin käytön ohjeistuksen, uloshengityksen huippuvirtauksen (PEF) mittaamisen ja tarvittavan jatkohoidon ohjauksen.